13. Ulusal Sanat Sempozyumu
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ulusal Sanat Sempozyumlarının 13.sü için başvurular değerlendirmeye alındı. Sempozyumda görüşmek dileğiyle
Fakültemiz çağdaş sanat ve tasarım müfredatı her sene yenilenen ve gelişen yapıya sahiptir.
Kore Kültür Merkezi Direktörü ziyareti
Kore Kültür Merkezi Direktörü Park, Kee HOUNG'u ağırladık.
Tarihçe

Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, 2809 sayı ile kanunlaşan 20.7.1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname’nin, 28.3.1983 tarihinde yürürlüğe girmesiyle kurulmuş ve 1983-1984 eğitim-öğretim yılında Resim, Heykel Bölümleri ile Uygulamalı Sanatlar Bölümünün Grafik, Seramik ve Cam Ana Sanat Dallarında eğitim ve öğretime başlamıştır.

İlk mezunlarını Haziran 1987’de veren fakültenin Uygulamalı Sanatlar Bölümüne bağlı İç Mimari ve Çevre Tasarımı Ana Sanat Dalı ise; Yükseköğretim Kurulunun 25.7.1984 tarihli toplantısında alınan karar gereğince kurulmuş ve 1985-1986 ders yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

Ayrıca fakültenin bünyesinde Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü kurulmuş ve diğer fakülte öğrencilerine seçmeli Plastik Sanatlar, Fotoğraf, Sinema-TV dersleri verilmektedir.